
Mandulás sárgarépatorta
Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg cukor
25 dkg reszelt sárgarépa
25 dkg darált mandula
1 citrom leve és reszelt héja
8 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
csipetnyi só
Díszítés:
2-3 dl habtejszín
5 dkg zöld marcipánmassza
Elkészítés:
A tojás sárgákat a cukorral habosra verjük, beletesszük a répát, a mandulát, a citrom levét, héját, és a sütőporos, szitált lisztet. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.
Kikent, lisztezett tortaformába töltjük, s előmelegített,
A zöld masszát porcukros felületen kinyújtjuk, kis korongokat szúrunk ki, s levélkéket formálunk belőlük.
Minden tortaszeletre egy kis répa kerül, a végüknél levélkével.
Természetesen egyszerűbb díszítéssel is elkészíthető, tetszés szerint.
Bevonhatjuk cukormázzal is, 30 dkg porcukorhoz 5 evőkanál citromlé kell.
Langyos (
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése