Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. Egy tortaforma alját kikenjük, papírt szabunk rá, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 180 °C fokon, kb. 20 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és rácson hűtsük ki. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára kavarjuk, felfőzzük sűrűsödésig, majd lehűtjük. A margarint habosra keverjük, s a pudinggal krémesre elegyítjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a krémmel eldolgozzuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémet rákenjük. Hűtőszekrényben dermesztjük pár órát, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk csokoládémázzal. A mázhoz a kakaóport a cukorral, a vízzel, állandó keveréssel, összeforralva besűrítjük, levesszük a tűzről, s elegyítjük a vajjal. Meggyszemekkel díszíthetjük. A máz helyett 20 dkg étcsokoládés tortabevonót is használhatunk.
|
11 megjegyzés:
Köszönöm,nagyon fincsi!
Én a krémbe egy pici rum aromát szoktam még csempészni.
Andor
Szia Andor!
Az jó ötlet, elvégre elrontani biztos nem fogja!
Majd alkalmazom én is!
Köszönöm szépen!Üdv! Marica
Halihó! :)
Tegnap megcsináltam a Te recepted szerint, annyi változtatással, hogy puding helyett sima főzött krémmmel készítettem és isteni lett. Úgyhogy megy is a saját receptgyűjteményembe.
Sphinx
Örülök neki, hogy ízlett Sphinx! :-)
Megcsináltam szuper lett,köszi a receptet,felzabálták 2 perc alatt:)
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, ezek szerint szavak helyett így történt meg a minősítés!:-)
Ez nem lúdláb torta.Hol a párizsi krém?
Ez ilyen Lúdláb torta.Ha párizsi krémmel csinálod, akkor olyan lesz, - ennyi.
Ez a másik kedvencem a dobostorta után.
Ez a másik kedvencem a dobostorta után.
Finom is! :-)
Megjegyzés küldése