2007. december 20., csütörtök

Kókuszos krémes torta

Kókuszos krémes torta

Hozzávalók:

Tészta:

7 tojásfehérje
30 dkg porcukor
5 evőkanál liszt
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

7 tojássárgája
15 dkg cukor
3 evőkanál liszt
3 csomag vaníliás cukor

3 dl tej
17 dkg Ráma margarin

Máz:

5-5 evőkanál kakaó, kristálycukor, víz
8 dkg margarin

(vagy tortabevonó étcsokoládé)

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket. Kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) formába öntjük, és közepes hőfokon kisütjük.

A krémhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, a tejet, és besűrítve felfőzzük. Langyosra hűtjük, elegyítjük az előzőleg habosra kevert margarinnal.

A lapot két részre vágjuk, a formában töltjük meg. A krém felét rákenjük az alsó lapra, másik felét a tetejére. Hűtőbe tesszük dermedni, majd bevonjuk a mázzal.

A csokimázhoz a kakaót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, és forralva, kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és egyneművé keverjük a margarinnal.

Nincsenek megjegyzések: