
Kókuszos krémes torta
Hozzávalók:
Tészta:
7 tojásfehérje
30 dkg porcukor
5 evőkanál liszt
20 dkg kókuszreszelék
Krém:
7 tojássárgája
15 dkg cukor
3 evőkanál liszt
3 csomag vaníliás cukor
17 dkg Ráma margarin
Máz:
5-5 evőkanál kakaó, kristálycukor, víz
8 dkg margarin
(vagy tortabevonó étcsokoládé)
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket. Kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) formába öntjük, és közepes hőfokon kisütjük.
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, a tejet, és besűrítve felfőzzük. Langyosra hűtjük, elegyítjük az előzőleg habosra kevert margarinnal.
A lapot két részre vágjuk, a formában töltjük meg. A krém felét rákenjük az alsó lapra, másik felét a tetejére. Hűtőbe tesszük dermedni, majd bevonjuk a mázzal.
A csokimázhoz a kakaót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, és forralva, kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és egyneművé keverjük a margarinnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése