2007. december 20., csütörtök

Kinder torta


Kinder torta

Hozzávalók:

6 db tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg pörkölt, durvára vágott dió

Krém:

6 db tojássárgája
25 dkg cukor

7 dl tej
3 csomag vanília ízű pudingpor
10 dkg csokoládé (vagy 3 csapott evőkanál kakaópor)
25 dkg Ráma margarin

½ üveg mogyorókrém
háztartási keksz (tej a mártogatáshoz)

Bevonat: 3 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és a többi adalékot. Egy kerek, kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a diót. 1 órán át 150 °C - os sütőben szárítjuk. Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a diós rész marad felül.
A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

A tejből, tojássárgájából, cukorból, pudingporból krémet főzünk, elfelezzük.
Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel.

A tortát a formában töltjük meg.

A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. (A kekszet ne áztassuk el a tejjel!)
Tejszínhabbal vonjuk be.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

os sütőben szárítjuk. Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a diós rész marad felül.
A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. >>>Ez előtt az áll hogy hagyjuk kihűlni a habot.Akkor milyen meleg tésztára kenjük a mogyorókrémet? Az kimaradt a receptből vagy nem jól értelmezek valamit??!:( Leirnád a torta szintjeit alulról így pl h tészta krém mogyorókrém....

mariam írta...

Szia!
Ki kell keverni a tojásfehérjét habnak az adalékokkal, a diót kivéve.
A habos keveréket papírral bélelt formába simítjuk, a tetejére a diót szórjuk, majd megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd úgy csúsztatjuk tálcára, hogy a diós rész maradjon felül.
Ekkor a még meleg tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
A sárga pudingos krém felébe csoki kerül.
A margarin egyik fele a sárga krémbe kerül, másik fele a barnába.
Gondolom az utolsó bekezdés a rétegezéssel már így egyértelműbb számodra is.

Noemi írta...

Jo estet.Szeretnek erdeklodni hogy a 150 fokos suto nem tul meleg a szaritasra-vagy legkeveresre kell allitani-paromat szeretnem meglepni es nem szeretnem elrontani.Es mekkora tepszire megy ez a mennyiseg?Elore is koszonom

mariam írta...

Kedves Noémi!

Nem szükséges a légkeveréses sütő. Bár a sütők sem egyformák, ha óvatosabbak szeretnénk lenni, lehet úgy is, hogy 150 fokra előmelegíteni, és 140 fokra levenni, amikor bekerül a sütőbe.
Ezt a mennyiséget nyugodtan lehet egy nagyobb formában kisütni, 26-28 cm átmérővel.
Sok sikert kívánok, remélem tetszeni fog a recept! :-)

Noemi írta...

Nagyon szepen koszonom.A recept alapjan csodalatosan hangzik,remelem elkapraztatom a ferjemet a szulinapjara.Megegyszer koszonom.

mariam írta...

Biztos sikerül!
Sok boldog szülinapot a férjednek! :-)

Noemi írta...

Nagyon szepen koszonom.Neked meg tovabbi jo recept vadaszatot kivanok.... :-) Elore is imadom ezt a receptet!

Noemi írta...

Szia.Csak meg akarom dicserni a tortat.2 tortat csinaltam-Isteni lett,mindenki elvolt tole ajulva hogy miljen finom(a 21 honapos kislanyomnak ugy kellett mara egy szeletett megmentenem... :-) ) Tenyleg nagyon finom.Koszonom a segitseget.

mariam írta...

Szia Noémi!
Nagyon örülök, hogy ízlett a torta, és hogy meg voltatok vele elégedve! :-)
További jó sütögetést kívánok! :-)

Laura írta...

Köszönöm nagyon jó ez a recept!!
Igazán finom lett!!
Osztatlan sikert aratott pedig először a szárítás nem is sikerült annyira jól :-))

Nagyon ügyes vagy ! És igazán jó ez a blog , nem régen találtam ide, de már sok mindet ki is próbáltam .Köszönöm Laura

mariam írta...

Szia Laura!
Nagyon örülök, hogy sikerült a tortád és tetszett!
Sajnos a sütőket nehéz kiszámítani,akár gázsütőről van szó, vagy még akkor is, ha hőfokszabályozós. Egyáltalán nem biztos, hogy azt produkálja, amit kellene.
A dicséretet nagyon köszönöm!:-)