
Karottás csokitorta
13 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
13 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg darált dió
2 db alma
7 dkg porcukor
4 dkg reszelt csokoládé
2 tojás
Tetejére:
2 tojás fehérje
6 dkg cukor
Elkészítés:
A tisztított almát feldarabolva vízben megpároljuk 7 dkg cukorral, majd áttörjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a sárgarépát, a csokoládét, a fahéjat, a tojások sárgáját, a diót, és a sütőporos, szitált lisztet. Végül beleforgatjuk a fehérjék keményre vert habját.
Egy tortaforma alját kikenjük, papírral béleljük, a masszát belesimítjuk, és előmelegített,
A sütési idő végén a torta tetejére kenjük a 2 tojásfehérje cukorral felvert kemény habját, és
Ha nem a cukros habbal készítjük, tejszínhabbal is bevonhatjuk, díszíthetjük is kedvünkre, amikor már a torta teljesen kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése