2007. december 8., szombat

Habos almás torta

Habos almás torta

Hozzávalók:

1 db 3 tojásos piskóta tortalap
3 db savanykás alma

2 dl tejszín
1 csomag vanília ízű pudingpor

4 dl tej
15 dkg cukor
1 evőkanál zselatinpor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
csipetnyi só

Díszítés: 1 dl habtejszín

Elkészítés:

A pudingot az előírásnak megfelelően a tejjel, s 5 evőkanál cukorral felfőzzük, pici sót adunk hozzá, majd a fahéjat, és kevergetve kihűtjük.

A tisztított, gerezdekre vagdalt almát kevés cukorral, s fél dl vízzel üvegesre pároljuk.

A tortalapot egy kapcsos tortaformába helyezzük, többrétegű alufóliát illesztünk a lap köré, hogy ne folyjon mellé a krém.

A tésztán elrendezgetjük az almaszeleteket.

Az alma levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint. A maradék cukorral keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.

A dermedő pudingot robotgéppel krémesre keverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot, és rásimítjuk az alma tetejére.

Hűtőben hagyjuk dermeszteni, majd habrózsákkal, s tetszés szerint, almaszaletekkel díszítjük.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Kinéztem a szülinapomra és megsütöttem. Finom lett. Az alma nagyon jó így, főzve. A piskóta könnyed lett (kicsit nagyon is). Persze azonnal elfogyott. :-)

Üdv és köszi: Bernadett

mariam írta...

Örülök, hogy ízlett!
Sok boldog szülinapot utólag is! :-)