
Habos almás torta
1 db 3 tojásos piskóta tortalap
3 db savanykás alma
1 csomag vanília ízű pudingpor
15 dkg cukor
1 evőkanál zselatinpor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
csipetnyi só
A tisztított, gerezdekre vagdalt almát kevés cukorral, s fél dl vízzel üvegesre pároljuk.
A tortalapot egy kapcsos tortaformába helyezzük, többrétegű alufóliát illesztünk a lap köré, hogy ne folyjon mellé a krém.
A tésztán elrendezgetjük az almaszeleteket.
Az alma levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint. A maradék cukorral keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.
A dermedő pudingot robotgéppel krémesre keverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot, és rásimítjuk az alma tetejére.
Hűtőben hagyjuk dermeszteni, majd habrózsákkal, s tetszés szerint, almaszaletekkel díszítjük.
2 megjegyzés:
Szia!
Kinéztem a szülinapomra és megsütöttem. Finom lett. Az alma nagyon jó így, főzve. A piskóta könnyed lett (kicsit nagyon is). Persze azonnal elfogyott. :-)
Üdv és köszi: Bernadett
Örülök, hogy ízlett!
Sok boldog szülinapot utólag is! :-)
Megjegyzés küldése