2007. december 17., hétfő

Finom almatorta

Finom almatorta

Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg puha Ráma margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
4-5 csepp citromaroma
3 tojás
20 dkg liszt
kevés tej
1 teáskanál sütőpor

Töltelék:

80 dkg vékony cikkekre vágott alma
2 evőkanál sárgabaracklekvár
rum

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük pici sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, az aromát, s a tojást is.
Belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, s annyi tejet, hogy se túl kemény, se túl lágy tésztát kapjunk.
Gyümölcstorta-formába (pitetorta-formába) öntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét, s kirakjuk az almaszeletekkel.
Közepes hőmérsékleten kb. 40-45 percig sütjük.

Az áttört lekvárt felforraljuk egy kanálnyi vízzel, hozzáadjuk a rumot is, és amikor kivesszük a süteményt a sütőből, rögtön rákenjük az almás töltelékre.

Nincsenek megjegyzések: