2007. december 1., szombat

Fatörzs torta

Fatörzs torta


Hozzávalók:

Tészta:

7 tojás
7 kanál porcukor
10 dkg darált dió
1.5 evőkanál liszt
1.5 kávéskanál kakaópor


Töltelék:

25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
7 cl rum
1 kávéskanál fahéj
7 dkg mazsola
1.5 csomag vaníliás cukor
erős feketekávé


Máz:

15 dkg vaj / margarin
15 dkg porcukor
5 dkg kakaópor


Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket felverjük, apránként belekeverjük a sárgáját, és a többi hozzávalót.

Kikent, papírral bélelt gáztepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes lángon. Nedves konyharuhára borítjuk, azzal együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a korábban rumba áztatott mazsoláról leszűrjük a rumot. A többi hozzávalót, a rumot, és annyi feketekávét, hogy keményebb, de jól kenhető masszát kapjunk, összedolgozzuk, majd belekeverjük a mazsolát, és megtöltjük a kihűlt tekercset.

A bevonat hozzávalóit simára keverjük, egyenletesen bevonjuk vele a tészta tetejét és oldalát. A bevonatnak legalább fél centi vastagnak kell lennie. Villával megcifrázzuk a tetejét, s akár kávészemekkel is díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: