
Hozzávalók:
7 kanál porcukor
10 dkg darált dió
1.5 evőkanál liszt
1.5 kávéskanál kakaópor
15 dkg porcukor
7 cl rum
1 kávéskanál fahéj
7 dkg mazsola
1.5 csomag vaníliás cukor
erős feketekávé
Máz:
15 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
Elkészítés:
Kikent, papírral bélelt gáztepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes lángon. Nedves konyharuhára borítjuk, azzal együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a korábban rumba áztatott mazsoláról leszűrjük a rumot. A többi hozzávalót, a rumot, és annyi feketekávét, hogy keményebb, de jól kenhető masszát kapjunk, összedolgozzuk, majd belekeverjük a mazsolát, és megtöltjük a kihűlt tekercset.
A bevonat hozzávalóit simára keverjük, egyenletesen bevonjuk vele a tészta tetejét és oldalát. A bevonatnak legalább fél centi vastagnak kell lennie. Villával megcifrázzuk a tetejét, s akár kávészemekkel is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése