2007. december 13., csütörtök

Egzotikus kókusztorta

Egzotikus kókusztorta

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap

Krém:

5 dl tej
6 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
baracklekvár
vegyes aszalt / vagy kandírozott gyümölcs

Elkészítés:

A tortát 3 lapra vágjuk.

A krémhez a lisztet a cukrokkal elkeverjük, apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesen, lassú tűzön krémmé főzzük. Időnként kevergetve kihűtjük.

A margarint a cukorral habosra keverjük, s a kihűlt krémmel, és 10 dkg kókuszreszelékkel eldolgozzuk.

A tortalapokat lekvárral megkenjük, megszórjuk gyümölcsdarabokkal, s a krémmel megtöltjük.

Tetejét, oldalát is bekenjük, és a maradék kókuszreszelékkel meghintjük.

2 megjegyzés:

Kicsirigó írta...

Kedves Mariam!

Olyan kérdésem lenne, hogy a 3 féle cukorból melyik kettő megy a liszthez és melyik a margarinhoz? A másik, hogy ez a mennyiség hány főnek elég? 10-15 fő esetében indokolt a mennyiségek növelése? Ha igen, akkor miből mennyit használjak?

Előre is köszönöm a választ!
Üdv.:
Iringó

mariam írta...

Szia Iringó!
A 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot keverjük a lisztes masszába.
A margarint a 20 dkg porcukorral keverjük ki.
Ez egy minimum 16 szeletes torta. Ha azt nézzük, hogy van, aki vékonyabb szeletet kér, akkor ennyi főre elég.
De ha gondolod, harmad résszel megnöveled a mennyiséget, pl. 8 tojással készíted a piskótát (8 tojás, 16 dkg liszt, 24 dkg cukor), akkor 3 lapba tudod vágni, akkor végképp kiadósabb.
A krémet elosztod benne, és mondjuk 2 dl habtejszín habjával vonod be, így biztosan elég lesz.