
Egzotikus kókusztorta
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos piskóta tortalap
6 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
baracklekvár
vegyes aszalt / vagy kandírozott gyümölcs
A tortát 3 lapra vágjuk.
A krémhez a lisztet a cukrokkal elkeverjük, apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesen, lassú tűzön krémmé főzzük. Időnként kevergetve kihűtjük.
A margarint a cukorral habosra keverjük, s a kihűlt krémmel, és 10 dkg kókuszreszelékkel eldolgozzuk.
A tortalapokat lekvárral megkenjük, megszórjuk gyümölcsdarabokkal, s a krémmel megtöltjük.
Tetejét, oldalát is bekenjük, és a maradék kókuszreszelékkel meghintjük.
2 megjegyzés:
Kedves Mariam!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 3 féle cukorból melyik kettő megy a liszthez és melyik a margarinhoz? A másik, hogy ez a mennyiség hány főnek elég? 10-15 fő esetében indokolt a mennyiségek növelése? Ha igen, akkor miből mennyit használjak?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv.:
Iringó
Szia Iringó!
A 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot keverjük a lisztes masszába.
A margarint a 20 dkg porcukorral keverjük ki.
Ez egy minimum 16 szeletes torta. Ha azt nézzük, hogy van, aki vékonyabb szeletet kér, akkor ennyi főre elég.
De ha gondolod, harmad résszel megnöveled a mennyiséget, pl. 8 tojással készíted a piskótát (8 tojás, 16 dkg liszt, 24 dkg cukor), akkor 3 lapba tudod vágni, akkor végképp kiadósabb.
A krémet elosztod benne, és mondjuk 2 dl habtejszín habjával vonod be, így biztosan elég lesz.
Megjegyzés küldése