2007. december 14., péntek

Egzotikus habos torta

Egzotikus habos torta

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap

15 dkg egzotikus gyümölcskonzerv
10 dkg cukrozott (aszalt) gyümölcs
3 banán
3 narancs
3 kiwi
1 db ananászkonzerv
4 evőkanál likőr
6 dkg cukor

4 dl főzőtejszín

Tetejére:

5 tojásfehérje
10 dkg porcukor

Elkészítés:

A friss gyümölcsöket meghámozzuk, apró darabokra vagdossuk, az aszalt gyümölcs felével, és a konzerv gyümölcsökkel együtt egy tálban megcukrozzuk, a likőrrel meglocsoljuk, összekeverjük, és 2 órán át hűtőben érlelődni hagyjuk.
Ekkor lecsöpögtetjük, és a tejszínnel elkeverjük.

A tortát 3 lapra szeljük, a likőrös lével megöntözzük.
A lapokat megtöltjük a gyümölcsös tejszínnel, hűtőbe tesszük egy időre.

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, bevonjuk a torta tetejét, és megszórjuk a félretett aszalt gyümölccsel. Alacsony hőfokú sütőbe tesszük, és pár percig szárítjuk, míg a hab szép színt kap.

Amennyiben nem tojásfehérjével díszítjük, tejszínhabbal is megtehetjük, pörkölt mandulaforgáccsal, és gyümölcsdarabokkal.

Nincsenek megjegyzések: