
Csokoládétorta 2.
3 tojás
25 dkg porcukor
5 dkg olvasztott, langyos vaj / vagy
2 evőkanál kakaópor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
½ citrom héja
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj / margarin
15 dkg porcukor
rum / vagy aroma
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vajat, a kakaót, csipetnyi sót, a citromhéjat, majd a sütőporos, szitált lisztet, s végül a tojások keményre vert habját.
Kikent aljú, papírral bélelt tortaformában, közepes hőmérsékleten kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
A kisült tésztát rácson kihűtjük.
A margarint habosra kavarjuk a cukorral, elegyítjük a krémmel, s rummal ízesítjük.
7 megjegyzés:
Karácsonykor van/volt a párom születésnapja! Akkor készítettem el neki ezt a tortát! Szupernagyonfinom lett! Köszönöm a jó receptet! :)
Viszont most alig találtam meg... :(
Örülök, hogy ízlett és jól sikerült!
Utólag sok boldog szülinapot a párodnak!
Üdv!
Nagyon tetszik ez recept, azt szeretném kérdezni hogy tehetek e rá marcipán bevonatot, és ha igen mennyit és hogyan:)
Üdv!
Ezt a torta receptet szeretném megcsinálni marcipán bevonóval, hogyan csináljam? Légyszi segíts!:)
Szia!
Ebben a bejegyzésben részletesen le van írva, hogyan kell a marcipánt használni:
http://www.tortaimado.hu/2008/12/marcipn-hasznlata-bevonshoz.html
Kedves Mariam!
Nagyon tetszenek a receptjeid és nagyon finomak is:) Ezt a csokitortát szeretném megsütni,az lenne a kérdésem hány centis sütőformát használjak?
Köszönöm
Köszönöm Andi a dicséretet! :-)
Kisebb forma elég, ha 3 rétegben akorod vágni, kb. 20-22 cm.
Megjegyzés küldése