
Csokoládés habtorta |
Hozzávalók: 1,5 20 dkg étcsokoládé 5 dkg étcsokoládé |
Elkészítés: A csokoládékat külön-külön 2,5 – 2.5 dl tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyosra oldjuk, pár kanál tejszínhabbal elkeverjük, s így adjuk a többi mennyiséghez. A tejszínt elfelezzük, és a kevergetve lehűtött csokis krémekkel, ismét külön-külön, óvatosan összekeverjük. Hűtőben dermesztjük meg tálalásig. |
6 megjegyzés:
Kedves Tortaimádó!
Nagy élvezettel nézegetem gyüjteményedet és igazán nagy öömmel vettem észre, hogy ez a torta is itt szerepel, aminek receptjét Dél-Afrikából kaptam 4-5 éve és azóta is sokszor készítem családom és barátaink örömére.
Ha igazán különleges tortát keresel, felhívnám figyelmedet a Papa kedvencére, majd érdekel a véleményed.
Szeretettel Tivadar Éva
Tivadar
Szia, Éva!
Elnézést, hogy csak most válaszolok, nem voltam itthon.Köszönöm leveledet, örültem neki:-))
Ebből is látszik, hogy egy-egy recept milyen utakat képes megtenni,és erre mondom én, hogy a recept eredete?!
A Papa kedvence alatt egy olyan receptet találtam, aminek a címe: Kávékrémes diótorta.
Ha ez az, amire gondolsz, van egy ilyen receptem, kis eltéréssel az adalékokkal,Kávékrémes finom szelet a neve nálunk, Mezőkövesdről kaptam a rokonoktól, le van körmölve a mindentudó füzetemben. Nagyon-nagyon finom (vendégségben ettem belőle először, és már vissza kellett fogni magam, hogy megmaradjak az illendőség határain belül.Ez a része volt a legnehezebb!)
Régóta készülök feltenni, de mindig valahogy kimegy a fejemből.
De most majd mindenképpen sort kerítek erre is!
Üdvözlettel: Marica
Kedves Marica!
Most néztem újból ide és vettem észre, hogy válaszoltál nekem.
Igen amit ajánlottam egy kávékrémmel töltött dióhab-lapokból összeállított torta, ami sem a tésztáját sem a krémjét tekintve nem egy "szokványos" (valamilyen piskóta akármilyen vajkrémmel)torta, amit nemcsak díszit, de fantasztikusan feldob a tetejére szórt karamellizált dió.
Szóval változatlanul jószivvel ajánlom neked kipróbálásra.
A másik érdekesség, hogy Anyukám és családja Mezőkövesdről származik, még vannak ott rokonaink, de a receptet én nem tőlük kaptam.
Szeretettel üdvözöl Éva
Szia Éva!
A receptet elmentettem, és ígérem, meg is csinálom! Sajnos nincs annyi alkalom, amennyi sütit én szívesen kipróbálnék. :-)
De törekszem!
Most úgyis törtem fel diót, és el szeretném használni, csak nálunk nem mindenki szereti a diót, és meg kell néznem, mikor készítem....
Köszönöm, hogy írtál!
Üdvözlettel: Marica
Kedves Tortatündér!
Fantasztikus szerencse, hogy rábukkantam az oldalra!
Egy technikai kérdésem van csupán: A zacskó zselatin hány grammos, mert többféle kiszerelés kapható..Köszönöm!
Kedves Fruzsina!
Köszönöm a tortatündért! :-)
Egy zacskó zselatin 25 gramm.
Üdvözlettel:Marica
Megjegyzés küldése