2007. december 20., csütörtök

Csokoládés habtorta


Csokoládés habtorta

Hozzávalók:

1,5 -2 cm vastag, kerek piskótalap ( 3 tojásos)

20 dkg étcsokoládé
20 dkg fehér csokoládé

1,5 liter tejszín
1 csomag zselatin

Tetejére:

5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj

0,5 dl tejszín

Elkészítés:

A csokoládékat külön-külön 2,5 – 2.5 dl tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk.

A maradék tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint kevés vízben, kis lángon langyosra oldjuk, pár kanál tejszínhabbal elkeverjük, s így adjuk a többi mennyiséghez. A tejszínt elfelezzük, és a kevergetve lehűtött csokis krémekkel, ismét külön-külön, óvatosan összekeverjük.
A kapcsos tortaformába helyezzük a piskótalapot, rákenjük a fehér, majd a barna habot.
Gőz fölött összeolvasztjuk a mázat, s bevonjuk a tetejét.

Hűtőben dermesztjük meg tálalásig.


6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Tortaimádó!

Nagy élvezettel nézegetem gyüjteményedet és igazán nagy öömmel vettem észre, hogy ez a torta is itt szerepel, aminek receptjét Dél-Afrikából kaptam 4-5 éve és azóta is sokszor készítem családom és barátaink örömére.
Ha igazán különleges tortát keresel, felhívnám figyelmedet a Papa kedvencére, majd érdekel a véleményed.
Szeretettel Tivadar Éva

Tivadar

mariam írta...

Szia, Éva!
Elnézést, hogy csak most válaszolok, nem voltam itthon.Köszönöm leveledet, örültem neki:-))
Ebből is látszik, hogy egy-egy recept milyen utakat képes megtenni,és erre mondom én, hogy a recept eredete?!
A Papa kedvence alatt egy olyan receptet találtam, aminek a címe: Kávékrémes diótorta.
Ha ez az, amire gondolsz, van egy ilyen receptem, kis eltéréssel az adalékokkal,Kávékrémes finom szelet a neve nálunk, Mezőkövesdről kaptam a rokonoktól, le van körmölve a mindentudó füzetemben. Nagyon-nagyon finom (vendégségben ettem belőle először, és már vissza kellett fogni magam, hogy megmaradjak az illendőség határain belül.Ez a része volt a legnehezebb!)
Régóta készülök feltenni, de mindig valahogy kimegy a fejemből.
De most majd mindenképpen sort kerítek erre is!
Üdvözlettel: Marica

Névtelen írta...

Kedves Marica!

Most néztem újból ide és vettem észre, hogy válaszoltál nekem.

Igen amit ajánlottam egy kávékrémmel töltött dióhab-lapokból összeállított torta, ami sem a tésztáját sem a krémjét tekintve nem egy "szokványos" (valamilyen piskóta akármilyen vajkrémmel)torta, amit nemcsak díszit, de fantasztikusan feldob a tetejére szórt karamellizált dió.

Szóval változatlanul jószivvel ajánlom neked kipróbálásra.

A másik érdekesség, hogy Anyukám és családja Mezőkövesdről származik, még vannak ott rokonaink, de a receptet én nem tőlük kaptam.

Szeretettel üdvözöl Éva

mariam írta...

Szia Éva!
A receptet elmentettem, és ígérem, meg is csinálom! Sajnos nincs annyi alkalom, amennyi sütit én szívesen kipróbálnék. :-)
De törekszem!
Most úgyis törtem fel diót, és el szeretném használni, csak nálunk nem mindenki szereti a diót, és meg kell néznem, mikor készítem....
Köszönöm, hogy írtál!
Üdvözlettel: Marica

Névtelen írta...

Kedves Tortatündér!

Fantasztikus szerencse, hogy rábukkantam az oldalra!

Egy technikai kérdésem van csupán: A zacskó zselatin hány grammos, mert többféle kiszerelés kapható..Köszönöm!

mariam írta...

Kedves Fruzsina!
Köszönöm a tortatündért! :-)
Egy zacskó zselatin 25 gramm.
Üdvözlettel:Marica