
Csokoládés charlotte
Hozzávalók:
18 dkg étcsokoládé
15 dkg puha Ráma margarin
5 tojás
10 dkg cukor
25 dkg babapiskóta
Tetejére:
5 dkg tortabevonó
2 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A feldarabolt csokoládét vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, a margarinnal elegyítjük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, majd lassan beledolgozzuk a csokis krémet.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk.
Tetejére csokimázat öntünk (vagy megszórhatjuk csokoládéreszelékkel), olvasztott fehér csokival díszítjük.
6 megjegyzés:
Szia!
Te ezt a receptet elkészítetted már?
Ha igen akkor írd már meg légyszi, hogy neked hogy marad egybe, mert én már 2-szer csináltam meg és egyszer sem sikerült mert nem lehet szelni és folyik.
Nem felejtetted ki belőle a zselatint?
Szia!
A zselatin nem maradt ki a receptből.
A krém állagát meghatározza a csokoládé kakaótartalma is, magas kakaótartalommal jobban összeáll.
Ha zselatinnal szeretnéd szilárdítani, akkor 1 evőkanálnyit kell kb. fél dl vízben feloldani, és azt a krémmel elvegyíteni.
Szia! Csak azt szeretném kérdezni, hogy szerinted ha rumot használnék a piskóták "nedvesítéséhez" passzolna a csokis krémhez?Előre is köszönöm a választ!:) Mellesleg csodálatosak a tortáid!
Szia!
Köszönöm az elismerést!:-)
Nyugodtan használhatsz rumot is, passzol hozzá, finom lesz.
Szia. Nekem az lenne a kérdésem,hogy ha én ezt a tortát ugy készitem el mint a meggyes charlottot és piskót tortalapot használok rétegezve a babapiskóta helyett ,akkor az oldalán lévő babapiskóták ugyan ugy megpuhulnak, vagy fenn áll a lehetőség ,hogy kemények maradnak?
Köszönöm!
Szia!
Szerintem megpuhulnak a tölteléktől.
Ha tartasz tőle, hogy kemények maradnak, a piskóták belső oldalát megmárthatod egy pillanatra valamilyen likőrféleségben, vagy cukrozott tejben, befőttlében, stb., tetszés szerint, amit találsz otthon. A lényeg, hogy ne legyen eláztatva a piskóta.
Megjegyzés küldése