
Csokitorta
2 evőkanál mézsűrűségű cukorszirup
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
1 ½ kávéskanál szódabikarbóna
Tűpróbát alkalmazzunk, s ha nem ragad a tűre a tészta, akkor jó.
Rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, s kihűtjük.
Forrásban lévő vízhez adjunk ugyanannyi cukrot, újraforrásig kevergessük, néhány percig főzzük, s közben a felszínén keletkezett habot szedegessük le. Vegyük le a tűzről, és lehűlés után készen van a cukorszirup. Ha többet készítünk egyszerre, fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, üvegpalackban a hűtőben tudjuk tárolni.
A képen látható fotó illusztráció, ez a mennyiség kis méretű tortaformához megfelelő.
2 megjegyzés:
Remek ötlet krémbe a Mascarpone,gratulálok!!!
Köszönöm szépen, a kivitelezés, és a recept nem az én érdemem, de a Mascarpone-s krém valóban jól illik hozzá.
Megjegyzés küldése