
Csokis pitetorta
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojás
13 dkg vaj
6 dkg cukor
Krém:
25 dkg csokoládé
3 tojás
2 tojássárgája
3 dl tejszín
Díszítés: mandulaforgács, vagy csokimáz, vagy porcukor
Elkészítés:
A tésztához az adalékokat gyors mozdulatokkal összeállítjuk, s egy órára hűtőbe tesszük.
Ha nagyon kemény a tészta, egy kis jéghideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
A csokoládét darabokra tördeljük, és a
A tojásokat, a tojás sárgákat a csokoládéhoz öntjük, s a maradék tejszínhabot belekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk, egy alaposan kikent pitetorta formát kibélelünk vele, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük.
A kihűlt tortát porcukorral szórjuk, vagy mandulaforgáccsal, csokimázzal díszítjük.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése