Besztercei torta
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg darált mogyoró
5 tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vanília cukor
Krém:
15 dkg vaj
13 dkg porcukor
10 dkg darált pörkölt mogyoró
1 csomag vanília cukor
Díszítésre: tortabevonó, mogyorószemek
Elkészítés:
A tojások sárgáit kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a fehérje keményre vert habját, és a mogyorót.
Vajjal kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített, közepes hőfokú sütőben kisütjük.
Rácson kihűtjük, kettészeljük, és a krémmel megtöltjük.
A krémhez a vajat a cukrokkal habosra keverjük, és hozzáadjuk a mogyorót.
Kívülről bevonjuk az oldalát egy kis maradék krémmel, darált mogyorót tapasztunk rá óvatosan, tetejét mogyorószemekkel díszítjük. A díszítéshez tejszínhabot is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése