2007. december 18., kedd

Besztercei torta

Besztercei torta

Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg darált mogyoró
5 tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vanília cukor

Krém:

15 dkg vaj
13 dkg porcukor
10 dkg darált pörkölt mogyoró
1 csomag vanília cukor

Díszítésre: tortabevonó, mogyorószemek

Elkészítés:

A tojások sárgáit kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a fehérje keményre vert habját, és a mogyorót.
Vajjal kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített, közepes hőfokú sütőben kisütjük.
Rácson kihűtjük, kettészeljük, és a krémmel megtöltjük.

A krémhez a vajat a cukrokkal habosra keverjük, és hozzáadjuk a mogyorót.

Kívülről bevonjuk az oldalát egy kis maradék krémmel, darált mogyorót tapasztunk rá óvatosan, tetejét mogyorószemekkel díszítjük. A díszítéshez tejszínhabot is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: