2007. december 19., szerda

Belgrádi torta

Belgrádi torta

Hozzávalók:

8 tojás
20 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor

0.5 dl konyak

Krém:

20 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg cukrozott gyümölcs
5 dkg füge
5 dkg mogyoró
5 dkg csokoládé
5 dkg mazsola

0.5 dl konyak

Máz:

10 dkg ét tortabevonó csokoládé
10 dkg vaj

Elkészítés:

A tojások sárgáit fehéresedésig kavarjuk a cukorral, beleszitáljuk a kakaóport, majd a sütőporos lisztet, jól kidolgozzuk, majd a végén beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.
Vajjal kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, mérsékelt lángnál kisütjük.

Ha kihűlt, kettészeljük, meglocsoljuk a lapokat konyakkal, megtöltjük a krémmel, és bevonjuk mázzal.

A krémhez a vajat jó alaposan, habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az apróra vagdosott gyümölcsöket, a konyakot, és elkevergetjük.

A mázhoz a gőz fölött megolvasztott csokoládét simára keverjük a vajjal.

Nincsenek megjegyzések: