Belgrádi torta
Hozzávalók:
8 tojás
20 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
0.5 dl konyak
Krém:
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg cukrozott gyümölcs
5 dkg füge
5 dkg mogyoró
5 dkg csokoládé
5 dkg mazsola
0.5 dl konyak
Máz:
10 dkg ét tortabevonó csokoládé
10 dkg vaj
Elkészítés:
A tojások sárgáit fehéresedésig kavarjuk a cukorral, beleszitáljuk a kakaóport, majd a sütőporos lisztet, jól kidolgozzuk, majd a végén beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.
Vajjal kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, mérsékelt lángnál kisütjük.
Ha kihűlt, kettészeljük, meglocsoljuk a lapokat konyakkal, megtöltjük a krémmel, és bevonjuk mázzal.
A krémhez a vajat jó alaposan, habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az apróra vagdosott gyümölcsöket, a konyakot, és elkevergetjük.
A mázhoz a gőz fölött megolvasztott csokoládét simára keverjük a vajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése