2007. december 16., vasárnap

Banános túrótorta


Banános túrótorta

Hozzávalók:

15 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
2 tojás
30 dkg liszt

Töltelék:

25 dkg túró
10 dkg porcukor
3 tojás

1 dl tej
1 citrom leve és reszelt héja
2 dkg zselatin

2 dl habtejszín

Díszítéshez:

1 banán
1 csomag tortazselé

Elkészítés:

A tésztához a margarint a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, összegyúrjuk, kerek lapra nyújtjuk. Egy kikent, lisztezett aljú tortaformába téve aranysárgára sütjük, előmelegített sütőben. Kihűtjük a tésztát.

A töltelékhez az áttört túrót elkeverjük a cukorral, a tojásokkal, a citrom levével és héjával, hozzáadjuk a tejet, és a kemény habbá vert tejszínt. A végén lassan belecsorgatjuk állandóan kevergetve az 1 dl meleg vízben feloldott zselatint.

A tésztát a formában hagyjuk, így öntjük rá a túrókrémet, hűtőszekrényben megdermesztjük.

Tetejét gyümölcsszeletekkel díszítjük, leöntjük tortazselével, s amikor már teljesen megdermedt, vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: