
Atomtorta
10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál darált dió
4 evőkanál liszt
5 dkg reszelt étcsokoládé
késhegynyi sütőpor
Krém:
7 tojássárgája
15 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
1 db Ráma margarin
Tetejére:
7 tojás fehérjének habja
20 dkg porcukor
25 dkg kristálycukor
Kikent, lisztezett, szögletes formában, előmelegített sütőben sütjük meg.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral gőz fölött felfőzzük, levéve hozzáadjuk az étcsokoládét.
Ha kihűlt, a csipet sóval habosra kevert margarinnal elegyítjük.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd szeleteljük.
A tojások fehérjét felverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a porcukrot, s jó kemény habbá verjük.
A kristálycukrot lassan, óvatosan felolvasztjuk (karamellizáljuk), és a habba belecsorgatva tovább verjük.
A habot a szeletekre púpozzuk kiskanállal.
Úgy is készíthetjük, hogy a krémre kenjük összefüggő rétegben, s utána szeleteljük fel a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése