2007. december 19., szerda

Atomtorta

Atomtorta

Hozzávalók:

Tészta:

10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál darált dió
4 evőkanál liszt
5 dkg reszelt étcsokoládé
késhegynyi sütőpor

Krém:

7 tojássárgája
15 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
1 db Ráma margarin

Tetejére:

7 tojás fehérjének habja
20 dkg porcukor
25 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, és a dióval, reszelt csokival, sütőporral elkevert lisztet.
Kikent, lisztezett, szögletes formában, előmelegített sütőben sütjük meg.

A krémhez a tojások sárgáját a cukorral gőz fölött felfőzzük, levéve hozzáadjuk az étcsokoládét.
Ha kihűlt, a csipet sóval habosra kevert margarinnal elegyítjük.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd szeleteljük.

A tojások fehérjét felverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a porcukrot, s jó kemény habbá verjük.
A kristálycukrot lassan, óvatosan felolvasztjuk (karamellizáljuk), és a habba belecsorgatva tovább verjük.
A habot a szeletekre púpozzuk kiskanállal.
Úgy is készíthetjük, hogy a krémre kenjük összefüggő rétegben, s utána szeleteljük fel a tortát.

Nincsenek megjegyzések: