2007. december 6., csütörtök

Ananásztorta 2.

Ananásztorta 2.

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap
1 nagy doboz ananászkonzerv / körszeletes

2 dl tej
2 tojás sárgája

5 dl habtejszín
1 csomag tejszín ízű pudingpor
3 evőkanál cukor

Tetejére: tortazselé

Elkészítés:

A pudingport a tojások sárgáival, a cukorral, a tejjel összekeverjük, és kevergetve sűrűre főzzük, majd lehűtjük.

A tejszínhab 2/3-ad részét elkeverjük a pudingos krémmel, beleforgatjuk az apróra vagdalt ananászt, amelyből néhány szép szeletet a díszítéshez félreteszünk.

A piskótát 3 lapra szeljük, a lapokat egy picit meglocsolgathatjuk a befőtt levével, s a kapcsos tortaformában töltjük meg a tortát.

Hűtőben hagyjuk dermedni 2-3 órát, kívülről is bevonjuk tejszínhabbal, tetejét díszítjük a félretett ananász szeletekkel, s tortazselével vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések: