
Túrótorta gyümölccsel
1 db 6 tojásos piskóta
Krém:
20 dkg Ráma margarin
4 db tojássárgája
25 dkg túró,
25 dkg cukor
kb. 8 dkg vaníliás porcukor
5 g zselatin
bármilyen gyümölcs, vagy befőtt
A krémhez a margarint egy csipet sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáit, végül az áttört túrót is.
Kevés vízben lassú tűzön feloldjuk a zselatint (nem túl melegre), 2-3 kanál krémmel elkeverve adjuk a többi anyaghoz, s szépen eldolgozzuk.
A piskótát megtöltjük, a krém alá tegyünk egy sor gyümölcsöt, a torta tetejét jó vastagon szórjuk meg vaníliás cukorral, másnapig hűtsük le. A cukor így finom ropogós lesz.
A tortát gyümölccsel, tejszínnel díszítsük, oldalát csokireszelékkel, vagy akár darált dióval is lehet díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése