2007. november 27., kedd

Trüffel torta


Trüffel torta

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap

Krém:

4 dl tejszín
10 -10 dkg ét- és tejcsokoládé

Tetejére:

csokimáz, csokoládé forgács
pralinébonbon
ízlés szerint : tejszín

Elkészítés:

A tortát három lapra vágjuk.

A krémhez a csokoládét állandó keverés mellett a felforralt tejszínhez adjuk, megolvasztjuk, s egy éjszakán át hűtőben tartjuk.

A csokis tejszínt robotgéppel krémes habbá verjük, s megtöltjük a tortát.

Bevonjuk csokoládémázzal, tetejét forgáccsal díszítjük.

Tejszínnel is díszíthetünk.

1.5 dl tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral, habfixálóval felverünk, csillagrózsákat nyomunk a torta tetejére körbe, egy-egy bonbonnal díszítjük. Közepére fehércsokiból készített csillagokat is tehetünk.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves weblapszerkesztő!
A Trüffel torta töltelékét csak és kizárólag étcsokoládéból készítjük :D

Tisztelettel:
Egy okos cukrász :)

mariam írta...

Kedves Okos Cukrász!
Köszönöm az információt! :-)
Biztos így van, én nem vagyok sem okos sem másmilyen cukrász. :-)
Valamilyen képes újságban volt a recept, hű maradtam a leíráshoz.:-)

Névtelen írta...

Gabesz

Mitől trüffel torta,ha semmi alkohol nincs benne? Ez sima csoki torta.Abból sem a leg fullosabb.
Én ugyan nem vagyok cukrász,de sok hasonló tortát készítettem.Alapból a receptíró helyében,a piskótát meglocsolnám konyakkal, vagy hajós rummal,whiskyvel.Esetleg tejjel,amibe sok rumot,vagy konyakot,whiskyt öntöttem.Itt kanállal kell locsolni,hogy ne tocsogjon.Ettől a piskóta sokkal puhább lesz, szinte szétolvad a szájban és minden falatban ott lesz a trüffel(alkohol) íz.A csoki krémbe pedig vagy whiskyt,vagy ugyan csak rumot-konyakot tennék.
Csináltam hasonló tortát,így,ahogy leírtam és az nagyjából 10 perc alatt elfogyott.16 szeletes volt,3 nő és én ettük :)

mariam írta...

Csak rajta Gabesz, mindenki úgy locsolgathatja tetszés szerinti alkohol mennyiséggel a tortáit, ahogy ízlése megkívánja....
A receptek nem azért vannak, hogy mereven ragaszkodjunk a leírásokhoz, mindenki nyugodtan kiélheti kreativitását.
Én így tudtam egyébként(és úgy látszik jól,pedig én sem vagyok cukrász):
"Trüffel:tejszínből és olvasztott csokoládéból készített krém".
( https://sites.google.com/site/szakacsiskola/cukrasz---lexikon)
Sok sikert a további full-torták készítéséhez!!! :-)

ladybug írta...

Szia !
Megkérdezhetném, hogy a krémhez főzőtejszín kell a tetejére meg habtejszín? Mert nekem nem volt annyira világos, és nem szeretném elrontani

Köszi előre is !

mariam írta...

Szia!

Végig habtejszínről van szó.
Amit felforralsz és csokival keversz, az is, amivel díszíted, az is az.
Sok sikert!

Névtelen írta...

Kedves mariam!

A kérdésem az lenne, hogy hány centis tortaformához valóak ezek a hozzávalók?

mariam írta...

Szia!
Ahhoz, hogy 3 lapra lehessen vágni, kb. 22 cm átmérőjű, vagy ettől kisebb forma jó hozzá. Ha nagyobb a forma, és nem vágható 3 lapra, akkor két lapban is jó megtölteni.
Üdv!