2007. november 27., kedd

Trüffel torta 2.


Trüffel torta 2.


Hozzávalók:

Tortalap:

9 tojás
16 dkg cukor
7 dkg liszt
17 dkg pörkölt, darált mogyoró
8 dkg olvasztott tejcsokoládé
1/2 csomag sütőpor

Krém:

52 dkg tejcsokoládé
6 dl tejszín

Golyók:

0.5 dl tejszín
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
csokoládé reszelék vagy tortadara

Elkészítés:

A tojások sárgáját felverjük, majd hozzákeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét.

Beleforgatjuk a keményre vert fehérjehabot, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és a mogyorót.

Egy tortaforma alját kikenjük, sütőpapírt fektetünk rá, s ebben sütjük ki a lapot, előmelegített, közepes hőfokú (180 °C) sütőben.

Rácson hűtjük ki, majd három lapra szeljük.

A krémhez a tejszínt és a csokoládét kevergetve felforraljuk, majd lehűtjük.

Habverővel jól kikeverjük, a tortát megtöltjük, s a külső részeit is bevonjuk vele, tetejére díszesen vigyük fel.

Minden szeletre egy golyót illesztünk a torta szélén, körben.

Trüffel golyókhoz a felmelegített tejszínben a csokoládét olvadásig kevergetjük, és ha kihűlt, hűtőben kb. félóráig dermesztjük.

Hideg vízbe mártott kézzel kis golyókat formálunk (gyorsan készítsük, mert könnyen olvad!), és csoki reszelékben (darában) meghempergetjük.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

csipkeggyed már magadat!!!

Névtelen írta...

nekem sokkal jobb receptem van, csakk titkos!

mariam írta...

Már elnézést: mihez?!

mariam írta...

Gratulálok a jobb recepthez, jó étvágyat kívánok hozzá!

Névtelen írta...

Szia Mariam,

Szeretnem megkerdezni, hogy ez a torta hany szeletre ertendo...valszod elore is kosy...

mariam írta...

Ez a mennyiség kb. 26 cm átmérőjű formához jó, és 16 szeletet lehet kihozni belőle.