
Trüffel torta 2.
Hozzávalók:
Tortalap:
9 tojás
16 dkg cukor
7 dkg liszt
17 dkg pörkölt, darált mogyoró
8 dkg olvasztott tejcsokoládé
1/2 csomag sütőpor
Krém:
52 dkg tejcsokoládé
Golyók:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
csokoládé reszelék vagy tortadara
Elkészítés:
A tojások sárgáját felverjük, majd hozzákeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét.
Beleforgatjuk a keményre vert fehérjehabot, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és a mogyorót.
Egy tortaforma alját kikenjük, sütőpapírt fektetünk rá, s ebben sütjük ki a lapot, előmelegített, közepes hőfokú (
Rácson hűtjük ki, majd három lapra szeljük.
A krémhez a tejszínt és a csokoládét kevergetve felforraljuk, majd lehűtjük.
Habverővel jól kikeverjük, a tortát megtöltjük, s a külső részeit is bevonjuk vele, tetejére díszesen vigyük fel.
Minden szeletre egy golyót illesztünk a torta szélén, körben.
Trüffel golyókhoz a felmelegített tejszínben a csokoládét olvadásig kevergetjük, és ha kihűlt, hűtőben kb. félóráig dermesztjük.
6 megjegyzés:
csipkeggyed már magadat!!!
nekem sokkal jobb receptem van, csakk titkos!
Már elnézést: mihez?!
Gratulálok a jobb recepthez, jó étvágyat kívánok hozzá!
Szia Mariam,
Szeretnem megkerdezni, hogy ez a torta hany szeletre ertendo...valszod elore is kosy...
Ez a mennyiség kb. 26 cm átmérőjű formához jó, és 16 szeletet lehet kihozni belőle.
Megjegyzés küldése