
Meggyes torta
Hozzávalók:
4 nagy tojás
4 púpozott evőkanál liszt
4 púpozott evőkanál porcukor
10 dkg olvasztott vaj / Ráma margarin
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
½ citrom leve
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 mokkáskanál só
Kb. 30 dkg meggybefőtt
Elkészítés:
A tojás sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lágy vajat, a tejet, a lisztet, s a végén lazán beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Ízesítjük a sóval, citromlével, a reszelt héjjal, és a fahéjjal.
Belesimítjuk egy kikent, kis porcukorral meghintett tortaformába, a meggyet rászórjuk a tetejére. Előmelegített, közepesen forró,
Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. A befőtt levét forraljuk fel, hagyjuk kissé besűrűsödni, és tálaláskor öntetként kínálhatjuk a tortaszeletekhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése