2007. november 29., csütörtök

Meggyes torta

Meggyes torta

Hozzávalók:

4 nagy tojás
4 púpozott evőkanál liszt
4 púpozott evőkanál porcukor
10 dkg olvasztott vaj / Ráma margarin
1 dl tej
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
½ citrom leve
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 mokkáskanál só
Kb. 30 dkg meggybefőtt

Elkészítés:

A tojás sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lágy vajat, a tejet, a lisztet, s a végén lazán beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Ízesítjük a sóval, citromlével, a reszelt héjjal, és a fahéjjal.

Belesimítjuk egy kikent, kis porcukorral meghintett tortaformába, a meggyet rászórjuk a tetejére. Előmelegített, közepesen forró, 180 °C fokos sütőbe tesszük, de csökkentve a hőt, csak kis lángon, lassú tűzön sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. A befőtt levét forraljuk fel, hagyjuk kissé besűrűsödni, és tálaláskor öntetként kínálhatjuk a tortaszeletekhez.

Nincsenek megjegyzések: