
Meggyes pitetorta
Hozzávalók:
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
8 dkg cukor
1 tojás sárgája
12 dkg vaj, vagy margarin
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 púpozott kávéskanál sütőpor
20 dkg liszt
1-2 evőkanál tej
Elkészítés:
A meggyet lecsepegtetjük. A pudingot a tejjel, cukorral krémmé főzzük, levéve a tűzről, eldolgozzuk benne a tojás sárgáját, s kihűtjük.
A pitetorta - formát kikenjük, lisztezzük, belenyomkodjuk a tésztát, az oldalára felfelé igazgatva a masszát.
Belesimítjuk a pudingot, megszórjuk meggyel.
Előmelegített sütőbe téve, közepes hőmérsékleten (
Ha kivettük, a formában hagyjuk rácsra téve kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése