2007. november 27., kedd

Meggyes pitetorta


Meggyes pitetorta

Hozzávalók:


Rátét:


1 üveg kimagozott meggybefőtt

1 csomag vaníliás pudingpor

3.5 dl tej

8 dkg cukor

1 tojás sárgája


Tészta:


12 dkg vaj, vagy margarin

12 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

1 púpozott kávéskanál sütőpor

20 dkg liszt

1-2 evőkanál tej

Elkészítés:

A meggyet lecsepegtetjük. A pudingot a tejjel, cukorral krémmé főzzük, levéve a tűzről, eldolgozzuk benne a tojás sárgáját, s kihűtjük.

A tésztához való anyagokat gyorsan összedolgozzuk, hideg helyre tesszük fél órára..


A pitetorta - formát kikenjük, lisztezzük, belenyomkodjuk a tésztát, az oldalára felfelé igazgatva a masszát.

Belesimítjuk a pudingot, megszórjuk meggyel.


Előmelegített sütőbe téve, közepes hőmérsékleten (200 °C fokon) sütjük kb. 50 percet, a sütő középső sínére téve a formát.

Ha kivettük, a formában hagyjuk rácsra téve kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: