2007. november 30., péntek

Mandulahabos ribizlitorta


Mandulahabos ribizlitorta


Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskótatorta


30 dkg ribizli
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
3 evőkanál ribizli lekvár
10 dkg darált mandula
3 dkg szálasra szelt mandula

Elkészítése:

A piskótát két lapra szeljük.
A tisztított ribizlit lecsepegtetjük, és a két lapon elosztva szétterítjük.
A tojások fehérjét felverjük, majd a cukorral együtt kemény habot készítünk. Belekeverjük a mandulát is.
Ezt a habot a ribizlire öntjük, elsimítjuk, s előmelegített, forró sütőbe téve kb. 10 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. A felső lapot is rátesszük, a tortát körbekenjük lekvárral, s a szeletelt mandulát belenyomkodjuk a mázba.

Tejszínnel is bevonhatjuk, és tejszínhabrózsákkal, ribizke szemekkel díszíthetjük, az oldalára csokidarát tapaszthatunk.

Nincsenek megjegyzések: