
Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók:
30 dkg cukor
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg margarin
50 dkg túró
1 csomag zselatin
Tetejére:
tetszés szerint gyümölcs, vagy befőtt
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojások sárgáival, majd a krémesre tört túróval.
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kevés vízben, kevergetve langyosra melegített zselatint, s ismét felforraljuk, majd lehűtjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Ha már langyos a zselatinos tej, a túrós krémhez keverjük, majd beleforgatjuk a habot. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, morzsával meghintjük, és a keveréket beleöntjük. Hűtőben kb. 2 óra alatt megdermesztjük.
Tetejét kirakjuk gyümölccsel, amelyet tortazselével vonunk be.
2 megjegyzés:
Szia!
Nekem 28 cm formám van , nem lesz lapos?
Izabella
Szia Izabella!
Az én formám 26 cm-es, gondolom nem lesz túl nagy a különbség.
Megjegyzés küldése