2007. november 28., szerda

Epres parfétorta


Epres parfétorta

Hozzávalók:

25 dkg eper
3 tojássárgája
10 dkg cukor
3 dl tejszín
1,25 dl tej
1 zacskó vaníliás cukor
1 csomag kakaós győri édes omlós keksz
5 dkg margarin

Elkészítés:

A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük forrpontig, mert összecsomósodhat. (Legjobb gőz fölött.) Levesszük, s ha a kihűlt, belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt, óvatosan beleforgatjuk a tisztított, megmosott, lecsepegtetett epret.

Őzgerinc formát folpackal kibélelünk, beleöntjük a masszát.
A kekszet összetörjük (durvára daráljuk), az olvasztott margarinnal elkeverjük, és a krém tetejét bevonjuk vele. (Kis darabonként ellapíthatjuk, s így több részletben is rátehetjük.)

5 - 6 órára mélyhűtőbe tesszük.

Más gyümölccsel, befőttel is elkészíthető, pl. barack, meggy, ananász, stb.

Nincsenek megjegyzések: