2007. november 26., hétfő

Diótorta


Diótorta

Hozzávalók:


7 egész tojás
15 dkg cukor
10 dkg dió
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa


Diókrém:


20 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg dió
1 evőkanál liszt
vanília vagy citromhéj
15 dkg vaj
1-2 kanál rum


Díszítéshez:
5 dkg durvára vagdalt dió
dió

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A masszát kikent, lisztezett tortaformában kisütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.


A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amelyben egy kanál lisztet elkevertünk, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük, s langyosra hűtjük. A vajjal habosra keverjük, és 1-2 kanál rummal ízesítjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. Az oldalára tapasztjuk a vagdalt diót, nyomócsővel rózsákat nyomunk a tetejére, s diógerezdekkel díszíthetjük, tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések: