
Diótorta
Hozzávalók:
7 egész tojás
15 dkg cukor
10 dkg dió
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Diókrém:
20 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg dió
1 evőkanál liszt
vanília vagy citromhéj
15 dkg vaj
1-2 kanál rum
Díszítéshez:
5 dkg durvára vagdalt dió
dió
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habbá felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A masszát kikent, lisztezett tortaformában kisütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amelyben egy kanál lisztet elkevertünk, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük, s langyosra hűtjük. A vajjal habosra keverjük, és 1-2 kanál rummal ízesítjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. Az oldalára tapasztjuk a vagdalt diót, nyomócsővel rózsákat nyomunk a tetejére, s diógerezdekkel díszíthetjük, tetszés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése