
Csokoládétorta
Hozzávalók:
18 dkg jó minőségű étcsokoládé
18 dkg vaj
13 dkg porcukor
20 dkg őrölt mandula / mogyoró, dió is megteszi
4 tojás
csipetnyi só
Elkészítés:
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk.
A vajat és a cukrot habosra kavarjuk, hozzáadjuk a mandulát, a tojások sárgáját, a csokoládét, és simára keverjük. (A vajat ne pótoljuk ebben az esetben margarinnal!)
A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan keverjük a csokis krémhez.
Kikent, kakaóporral megszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, kb.
Tetejét vaníliás porcukorral is megszórhatjuk, vagy felforrósított lekvárral kenjük meg, majd csokimázzal vonjuk be, de tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Egyszerű, és nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése