2007. november 28., szerda

Csokoládétorta

Csokoládétorta

Hozzávalók:

18 dkg jó minőségű étcsokoládé
18 dkg vaj
13 dkg porcukor
20 dkg őrölt mandula / mogyoró, dió is megteszi
4 tojás
csipetnyi só

Elkészítés:

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk.

A vajat és a cukrot habosra kavarjuk, hozzáadjuk a mandulát, a tojások sárgáját, a csokoládét, és simára keverjük. (A vajat ne pótoljuk ebben az esetben margarinnal!)

A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan keverjük a csokis krémhez.

Kikent, kakaóporral megszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 160 °C fokon, 35 perc alatt kisütjük. Ne süssük túl, mert nagyon kiszárad, s az nem cél. Vékonyan kérges lesz a teteje, de belül még lágy marad, s ilyennek kell lennie, ugyanis hűlés közben fog megszilárdulni a tészta.

Tetejét vaníliás porcukorral is megszórhatjuk, vagy felforrósított lekvárral kenjük meg, majd csokimázzal vonjuk be, de tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

Egyszerű, és nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: