2007. november 29., csütörtök

Citromkrémes pitetorta


Citromkrémes pitetorta

Hozzávalók:

25 dkg liszt
13 dkg vaj
csipetnyi só
1 dl víz

Rátét:

2 citrom leve / és az egyik reszelt héja
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg olvasztott vaj


3 tojás fehérje
10 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk, a vízzel is eldolgozzuk, s a tésztát 2 órára hűtőbe tesszük.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, s a vajat, s kidolgozzuk.

Egy pitetorta formát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a citromos krémet rákenjük, tetejére porcukorral jó kemény habbá vert tojásfehérjét halmozunk, és előmelegített, kb. 190 °C fokos sütőben kisütjük.

Citromkarikákkal is díszíthetjük tálaláshoz.

(A sütemény a tojáshabos rátét nélkül is elkészíthető.)



Nincsenek megjegyzések: