
Citromkrémes pitetorta
Hozzávalók:
25 dkg liszt
13 dkg vaj
csipetnyi só
1 dl víz
Rátét:
2 citrom leve / és az egyik reszelt héja
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg olvasztott vaj
3 tojás fehérje
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk, a vízzel is eldolgozzuk, s a tésztát 2 órára hűtőbe tesszük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, s a vajat, s kidolgozzuk.
Egy pitetorta formát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a citromos krémet rákenjük, tetejére porcukorral jó kemény habbá vert tojásfehérjét halmozunk, és előmelegített, kb.
Citromkarikákkal is díszíthetjük tálaláshoz.
(A sütemény a tojáshabos rátét nélkül is elkészíthető.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése