
Citromtorta 3.
Hozzávalók:
22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 tojás
1/2 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
Krém:
3 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 citrom leve
Citrommáz:
20 dkg porcukor
1 tojás fehérje
1 citrom leve
Elkészítés:
A cukrot annyi vízzel, hogy befedje, sűrű sziruppá főzzük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben lassacskán belecsorgatjuk a forró szirupot, majd egyenként elkeverjük a tojások sárgáival. Ezután dolgozzuk bele a sütőporral elkevert, szitált lisztet, és a citromhéjat.
Kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon sütjük.
A tésztát rácson hűtjük ki.
A vajat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromlevet, s elegyítjük az előbbi lisztes krémmel.
A tortalapot 3 lapra vágjuk, megtöltjük, s mázzal vonjuk be.
Akár tejszínhabbal is bevonható a máz helyett, és citromszeletekkel díszíthető, kinek ízlése szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése