
Csokitorta 1.
16 dkg cukor
32 dkg liszt
5 dkg olvasztott csokoládé
1 csomag sütőpor
Krém:
1 csomag habfixáló
5 dkg porcukor
1 mokkáskanál fahéj
35 dkg valódi csokoládé
kb. fél reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük kemény habbá, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáit is. A csokoládét belecsorgatjuk, óvatosan összekeverjük, majd lassan belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet.
Tortaformában
A tejszínt a cukorral és a habfixálóval felverjük, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, míg a maradékba belekeverünk 15 dkg kihűlt, olvasztott csokoládét, a fahéjat és a szerecsendiót.
A kihűlt piskótát négy lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük, és a megmaradt, olvasztott csokoládéval bevonjuk.
A félretett tejszínnel dekoráljuk.
8 megjegyzés:
Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy a következő mondatot értelmezd nekem légyszi, mert nem tudom megfejteni: "míg a maradékba belekeverünk 15 dkg csokoládét". A krémből hova tűnt a receptben megadott 35 dkg csoki?
Nagyon köszönöm, Timi
Szia Timi! :-)
A megfejtés a következő, lépésről lépésre:
A felvert tejszín negyedét félretesszük díszítésre.
A tejszín megmaradt háromnegyed részébe keverjük a 15 dkg olvasztott csokit.
Megmaradt 20 dkg olvasztott csoki, amellyel bevonjuk a tortát.
Ennyi.
Üdv: Marica
Köszi!
Egyébként minden elismerésem a Tiéd, mert gyönyörűen dolgozol, nagyon szépek a torták!
Köszönöm szépen, sajnos nem tudom zsebrevágni az összes elismerést.. :_)
Szia!
Nagyon megtetszett ez a tortarecept és szeretném megsütni.:) Az lenne a kérdésem hogy te hány cm-es tortaformában sütötted a tésztát? Nekem 26 cm-es formám van, ha abba sütöm, akkor szerinted jók az itt megadott arányok?
Üdv: Timcsi
Szia Timcsi!
Én készítettem el a tortát, és nekem is 26 cm-es a formám, jók az arányok.
Sok sikert kívánok, és békés, áldott ünnepeket! :-)
Köszi a gyors választ Mariam! Szuper, akkor meg is sütöm a csokitortát karácsonyra. :)Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok én is neked! Nagyon jó az oldalad!!!:)
Üdv: Timcsi
Köszönöm Timcsi! :-)
Jó sütögetést! :-)
Megjegyzés küldése