
Brüsszeli almatorta
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj
25 dkg cukor
5 tojás
kávéskanálnyi őrölt fahéj
6 dkg kakaópor
15 dkg durvára aprított mogyoró
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
kb.
1dl rum
Tetejére: csokomáz, mogyorószemek
Elkészítés:
A vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat.
Az almát lereszeljük, összekeverjük a rum félével, és egy kis ideig állni hagyjuk.
A sütőporos, szitált lisztet elkeverjük a fahéjjal, kakaóporral, mogyoróval.
A vajas masszához adjuk a maradék rumot, kissé elkavarjuk, és a lisztes keverékkel lazán eldolgozzuk. Nem kell nagyon kidolgozni, éppen csak, hogy összeálljon.
Az almát is hozzáadjuk óvatosan, s a masszát beleöntjük egy papírral bélelt kerek tortaformába.
Előmelegített sütőben,
Tűpróbával ellenőrizzük.
A máz helyett felforrósított baracklekvárral is bekenhetjük a tetejét.
2 megjegyzés:
Szia... jó sok féle,szépek..Eszt megcsináltam DE..nagyon tömör let,valyon mért..Nem tul sok az alma?
köszi...továb jó recepteket
Szia!
Előfordulhat, hogy nem a megfelelő hőfokon sült meg, és nem lett elég laza, én erre gondolok. Ilyen nálam is elő szokott fordulni hasonló tészták esetében.
Megjegyzés küldése