
Bounty torta
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
25 dkg porcukor
1 dl hideg víz
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 dkg kakaópor
Töltelék:
4 dl habtejszín
1 csomag vanília cukor
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag habfixáló
20 dkg kókuszreszelék
Máz:
2 evőkanál liszt
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaó
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1,5 dl tej
2 dl hideg víz
8 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral fehéresedésig keverjük, a vizet lassanként csorgatjuk hozzá, majd belekeverjük a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy tortaforma alját kivajazzuk, papírral béleljük, s beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 °C fokon kisütjük. Rácsra borítva, a papírt lehúzva róla hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a cukrokat, a habfixálót, majd a kókuszreszeléket. A tortalap tetejét kb. 1 cm vastagon levágjuk, belsejét kivájjuk. Kb. 1-1.5 cm vastag pereme maradjon. Beleöntjük a krémet, a tetejét ráillesztjük, és hűtőbe tesszük.
A mázhoz a vaj kivételével az alapanyagokat sűrűre főzzük, folytonos keveréssel. A tűzről levesszük a masszát, és elegyítjük a vajjal.
Amikor már szinte teljesen kihűl a krém, a tortát bevonjuk, és másnapig a hűtőben tartjuk. (A máz nem fog teljesen megdermedni.) Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A recept a Príma Konyhában jelent meg.
A töltelék elég sok lesz, ezért lehet, hogy érdemesebb két lapra vágni a tortalapot, és úgy megtölteni.
2 megjegyzés:
Szia! én azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig sütötted a tésztát?
Szia!
25-30 perc, ami sosem szentírás, a sütőtől és több más apróbb tényezőtől is függhet.A sütés vélhető utolsó fázisában érdemes tűpróbát végezned, ha bizonytalan vagy.
Megjegyzés küldése