
Bécsi almatorta
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
10 dkg cukor
13 dkg Ráma margarin
Rátét: 5 - 6 db szeletelt alma
Öntet:
15 dkg lágy Ráma margarin
13 dkg cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
2 dl habtejszín
Tetejére:
1 evőkanál cukor
2 dkg lapokra vágott mandula / vagy darabolt dió
Elkészítés:
A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, kb. fél órára hidegre tesszük.
Egy pitetorta formát jól kikenünk, morzsával megszórjuk, a tésztával kibéleljük, villával megszurkáljuk, s az almaszeleteket elrendezzük rajta.
Az öntethez a margarint, a cukrot, a tojást, citromhéjat kikeverjük, a lisztet hozzáadjuk, s óvatosan a felvert tejszínhabot is belekeverjük.
A masszát az almán elosztjuk, a tetejét cukrozott mandulával megszórjuk.
Előmelegített sütőben,
Langyosan vagy hidegen szeleteljük, tetejét tejszínhab rózsákkal is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése