2007. november 28., szerda

Bécsi almatorta


Bécsi almatorta

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
10 dkg cukor
13 dkg Ráma margarin

Rátét: 5 - 6 db szeletelt alma

Öntet:

15 dkg lágy Ráma margarin
13 dkg cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
2 dl habtejszín

Tetejére:
1 evőkanál cukor
2 dkg lapokra vágott mandula / vagy darabolt dió


Elkészítés:

A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, kb. fél órára hidegre tesszük.

Egy pitetorta formát jól kikenünk, morzsával megszórjuk, a tésztával kibéleljük, villával megszurkáljuk, s az almaszeleteket elrendezzük rajta.

Az öntethez a margarint, a cukrot, a tojást, citromhéjat kikeverjük, a lisztet hozzáadjuk, s óvatosan a felvert tejszínhabot is belekeverjük.

A masszát az almán elosztjuk, a tetejét cukrozott mandulával megszórjuk.

Előmelegített sütőben, 200 °C fokon kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Langyosan vagy hidegen szeleteljük, tetejét tejszínhab rózsákkal is díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: