
Banános- kiwis torta
Hozzávalók:
Krém:
20 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
2 db vaníliás cukor
2 evőkanál rum
1 evőkanál zselatin
2 db banán
1 citrom
Tetejére díszítésre:
A margarint habosra keverjük, hozzátesszük a cukrot, jó alaposan kidolgozzuk.
Kanalanként (!) hozzáadjuk a banánpépet. Habos, könnyű krém lesz belőle.
A tortát megtöltjük a krémmel, tetejét kiwi karikákkal, gyümölcsökkel díszítjük.
A maradék citromlevet vízzel 1/2 dl - re kiegészítjük, ebben a zselatint folyósra oldjuk lassú tűzön állandóan kevergetve. Ha kissé kihűlt, de még nem kezd megdermedni, a gyümölcsöt átkenegetjük vele.
Ezt a műveletet tortazselével is megoldhatjuk.
Lehet tejszínhabbal is dekorálni, vagy ha félreteszünk a krémből, a torta szélét körben díszíthetjük vele, és habrózsákat nyomhatunk a tetejére.
Finom, és mutatós torta, könnyen, és hamar elkészül!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése