2013. január 3., csütörtök

Diós csokikrémes torta



Hozzávalók:

1 db diós tortalap 24-26 cm átmérőjű

Töltelék:

Baracklekvár és csokikrém

Csokikrém hozzávalói:

3 közepesen púpozott evőkanálnyi kakaópor
3 púpozott evőkanálnyi cukor
3-4 evőkanálnyi víz / vagy tej
10 dkg étcsokoládé 60-70 %-os
10 dkg vaj

Tetejére:

1.5 dl habtejszín
1 csomag (10 g) habfixáló

Elkészítés:

A lapot kihűlés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd félbevágjuk.

A krémhez a kakaóport elkeverjük a cukorral és a vízzel (vagy tejjel), és kis lángon állandó keveréssel összeolvasztjuk. A folyadék annyi legyen, hogy se túl híg, se túlzottan sűrű ne legyen. 
Hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és egyneműre kevergetjük.
Lehúzzuk a tűzről, és a kockázott vajat is eldolgozzuk benne.

A lapokat megkenjük lekvárral, és a csokikrémmel megtöltjük.
Tetejére tejszínhabot simítunk, tetszés szerinti mennyiségben.

Ez a torta egy gyors megoldásként készült, olyan hozzávalókból, amik éppen adódtak.

A recept megtalálható a Reformnasik blogomon is.

Nincsenek megjegyzések: