2012. szeptember 10., hétfő

Almahabos torta sütés nélkül




Hozzávalók:

80 dkg tisztított alma (kb.)
10 dkg cukor - tetszőleges
2 dl fehér bor (alkoholmentesen: narancslé)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
15-20 db babapiskóta
1 csomag (20 g) zselatinpor
1 dl víz
5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tortához egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma szükséges, vagy pedig egy tetszőlegesen beállítható tortakarika.

Az aprított almát a cukorral és a borral puhára főzzük, fahéjjal ízesítjük.
Egészen pépesre, egynemű kásás állagúra turmixoljuk, és hagyjuk kihűlni.

A zselatint a vízbe áztatjuk, kis lángon állandóan kevergetve áttetszőre feloldjuk úgy, hogy nem melegítjük forrásig.
A langyos, folyékony zselatinhoz keverünk 2-3 evőkanál almapépet, és így adjuk a nagyobb mennyiséghez.
A tejszínből kemény habot készítünk, és kisebb adagonként hozzáadjuk az almához.

A babapiskótákkal kirakjuk a forma alját.
Én előtte megmártogattam őket édes vermutban, de nem létfontosság mártogatni.
Erre kerül egy réteg almahab, babapiskóta, és hab.
Nálam a második sorba csak darabolt piskóta került, mert annyival gazdálkodtam, amennyi maradékom volt korábbról.

Hűtőbe tesszük dermedni másnapig, tálalás előtt tetejére őrölt fahéjat hintünk.



Finom, könnyű habos édesség!

Nincsenek megjegyzések: