
Hozzávalók:
2 db piskóta tortalap, 23 cm átmérőjű:
3 tojás
9 dkg cukor
6 dkg liszt
- a tojások fehérjét felverjük, egyenként hozzáadjuk a sárgáit, végül a szitált lisztet.
Papírral bélelt kerek formában 180 °C - on kisütjük a lapokat.
A felsorolt adalékok egy lapra vonatkoznak.
A lapokat hagyjuk kihűlni.
Legjobb legalább előző nap kisütni, másnap könnyebben kezelhető a tortalap.
Krém:
3 dl habtejszín
20 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj / margarin
- a tejszínbe daraboljuk a csokit, kevergetve felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
Robotgéppel alaposan kihabosítjuk, kis adagokban elkeverjük az előzőleg szintén habosra kavart vajjal.
A két piskóta lapot elfelezzük, én még vízszintesen is elfeleztem a lapokat, így több rétegű lett a torta.
A figurát a következő képen látható módon állítjuk össze:

Forrás itt!

2 megjegyzés:
Jaj, de aranyos! A torta is, meg a kislány is!
Köszi, hogy betetted az ábrákat.
Köszönöm szépen! :-)
Megjegyzés küldése