Hozzávalók:
10 tojás fehérje
25 dkg cukor
25 dkg darált mák
A tészta ugyanúgy készül, mit a diós változata. 3 vagy 4 lapot sütünk belőle.
A forma itt kerek, 26 cm átmérőjű.
Fehér krém:
3 dl tej
3 evőkanál liszt (vagy búzadara)
10 dkg puha (szoba hőmérsékletű) vaj
3 evőkanál porcukor
½ citrom reszelt héja
½ citrom leve
1 csomag vaníliás cukor (10 gr) vagy 1 teáskanál vanília eszencia
Meggykrém:
50 dkg magozott meggy (befőtt, - nyers is jó)
3 dl meggylé ( a befőtt leve, vagy a kimagozott meggy leve vízzel felhígítva)
1 csomag vaníliaízű pudingpor (40 gr),- vagy étkezési keményítő
3 evőkanál cukor
Ízesítésre: ½ citrom reszelt héja, őrölt fahéj
Krémek elkészítése:
A fehér krémhez a tejet csomómentesre keverjük a liszttel, kis lángon kevergetve sűrűre főzzük, majd időnként megkevergetve kihűtjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, kanalanként elvegyítjük a hideg tejes masszával, ízesítjük a citromlével, citromhéjjal és vaníliával.
A meggylevet simára keverjük a pudingporral, ráöntjük a meggyre, elkeverjük, és addig főzzük kavargatva, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ízesítőket, és hagyjuk kihűlni.
A lapokkal óvatosan kell bánni, mert törékenyek. Lehúzzuk róluk a sütőpapírt, és megtöltjük a lapokat a krémekkel.
A legszebb felületű maradjon a tetejére.
Moha gusztusos tortája alapján, köszönettel! - kis módosításokkal, ahogy az itthon található alapanyagok megengedték.
4 megjegyzés:
Tokeletes kombinacio, imadom.
Ez nagyon guszta! Nagyon szeretem a mákot és a meggyet együtt! A receptet köszönettel mentettem! :))
Nagyon jó ez a torta! Talán a mákot nem szerető családtagokkal így meg tudom etetni, mert a meggyet szeretik
Köszönöm szépen! :-)
Megjegyzés küldése