Hozzávalók:
30 dkg liszt
1/2 csomag (6 gr) sütőpor
1 csipetnyi só
3 tojás
20 dkg cukor
1 csomag (10 gr) vaníliás cukor
15 dkg lágy vaj/margarin
1 citrom reszelt héja
2 dl tej
Tetejére:
60 dkg szilva
2-3 evőkanál fahéjas porcukor
Elkészítés:
A vajat alaposan kikeverjük a cukrokkal, egyenként elkeverjük a tojások sárgáival, hozzáadjuk a pici sót, és a citromhéjat.
A sütőporos, szitált lisztet felváltva keverjük a masszához a tejjel, végül a tojások keményre vert habját forgatjuk bele.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk (kb. 26 cm).
Tetejét kirakjuk a magházukkal felfelé negyedelt szilvákkal.
Itt fagyasztott szilva került felhasználásra, ebben az esetben először engedjük ki legalább félig a gyümölcsöt szobahőmérsékleten.
Előmelegített, 180 °C –os sütőben süssük 1 órán keresztül. Amennyiben a teteje hirtelen pirulna, borítsunk rá egy darab alufóliát.
A sütőt ne nyitogassuk menet közben, viszont az utolsó szakaszában a sütésnek tűpróbával ellenőrizhetjük, és ha nem ragad a tészta, akkor jó.
A formában hagyjuk kihűlni, tetejét fahéjas cukorral szitáljuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése