
Hozzávalók:
1 db mandulás piskóta tortalap 7 tojásos, 26 cm
(ebben volt 2 evőkanál kakaópor is)
Csokis krém:
(előző nap elkészítendő)
2 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukor
Mandulás krém:
1 csomag vanília ízű pudingpor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
15 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
10 dkg darált mandula
1 csomag vaníliás porcukor ( Bourbon)
Tetejére:
1 adag vaníliás bevonókrém
csokimáz
Elkészítés:
A csokis krémhez kis lángon összeforraljuk a tejszínt a tördelt csokival és a cukorral, egyneműre keverjük, és kihűtve másnapig hűtőben tartjuk.
Felhasználás előtt habverővel jó alaposan kikeverjük. Kicsit tovább tart felverni a csoki miatt, mint a sima tejszínt.
A másik krémhez a pudingport 3 evőkanál cukorral és a tejjel a szokásos módon felfőzzük, jól besűrítve. Hagyjuk kihűlni, miközben időnként megkevergetjük.
A vajat alaposan kihabosítjuk robotgéppel, hozzáadva a porcukrot, a vaníliás cukrot is.
A kihűlt pudingport kanalanként keverjük a vajas masszához, végül a mandulát adjuk hozzá.
A tortalapot 4 egy forma lapra vágjuk, és a tortaformába visszatéve megtöltjük krémmel.

A torta felületét kívülről bevonjuk vaníliás bevonókrémmel, és amikor már a hűtőben valamelyest megdermed rajta, akkor csokimázt öntünk rá, amit hagyunk lecsorogni kicsit az oldalára is. Késsel kicsit megcifrázzuk a tetején, hogy márványos hatása legyen.

5 megjegyzés:
Nagyon guszta,múltkor csigába raktam ilyen mandulás krémet, úgyhogy el tudom képzelni,hogy milyen finom lehetett!:-))
Hűha! Tetszik! Főleg a csokimáz! :)
Köszönöm szépen! :-)
Újabb feladatokat róttál rám, ezt is muszáj lesz kipróbálni, de ki egye meg? Ha nincs rá kuncsaft, kénytelen leszek én megenni, akkor meg nem férek be a lakásba%
Különben megint csak azt tudom mondani, hogy nyam, nyam, nyaminyami.
Nálunk is a család jött össze, így elég méretes lett.
Megjegyzés küldése