2010. március 18., csütörtök

Mandulás piskóta tortalap



Hozzávalók:

7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
7 evőkanál darált mandula

Elkészítés:

A tojások fehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle.
Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd lassan a sütőporral és mandulával elkevert lisztet is.

A masszát egy legalább 26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük ki, kb. 35-40 perc alatt, sütőtől függően.
5 és fél cm magas tortalap lett belőle.

A lapot a formában hagyjuk kihűlni. A forma oldala mellett meglazítjuk vékony pengéjű késsel, és tálcára borítjuk.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Tortaimádó!
A tojások sárgájának mi legyen a sorsa?
Üdv. Irén

Stefifáni írta...

Nyam-nyam, nyamnyamnyam

mariam írta...

Köszönöm szépen, Irén! :-)
Azokat is hozzáadjuk. :-)
Javítottam....
Üdv: Marica

Unknown írta...

Szia!
A liszt lehet mandulaliszt és cukor helyett eritrit? Így működhet? Köszönöm a választ!

mariam írta...

Szia!
Szerintem elkészíthető.
Üdv!