2010. március 2., kedd

Diós tortalap



Hozzávalók:

5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg cukor
csipetnyi só

Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük, a cukrot kanalanként adagolva hozzá, kemény habot készítünk.
A sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
Liszt nem kell a recepthez!

Előmelegített sütőben, kb. 160-170 °C -on, alul kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!

Rácsra téve,a formában hagyjuk kihűlni,majd miután óvatosan meglazítottuk a forma széle mellett a tésztát, kiborítjuk.
Ez a mennyiség egy 22-26 cm-es átmérőjű formához elegendő.

1 megjegyzés:

Juhász Andrea írta...

Kukkants be hozzám kérlek :)