2009. december 3., csütörtök

Habos torta




Hozzávalók:

Tészta:

5 tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál neszkávé
1 citrom reszelt héja
3 szelet reszelt csokoládé
10 dkg darált mogyoró
5 dkg darált dió

Töltelék:

6 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál neszkávé
2 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tojások sárgáit alaposan kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kevéske forró vízzel pépesre feloldott neszkávét, és a citromhéjat.

A darált diót, a mogyorót és a reszelt csokoládét összekeverjük, és kis adagokban az előző masszához keverjük. Végül a tojások fehérjének keményre vert habját forgatjuk bele könnyedén a tésztába.

Egy kb. 26 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk ki, belesimítjuk a tésztát, és előmelegített, közepes hőfokú kb. 180 °C-os sütőben kisütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizhetjük.

A kihűlt tortalapot két lapra vágjuk.

A hideg tejszínt felverjük, lassacskán hozzáadva a cukrokat kemény habot készítünk belőle. Elfelezzük, egyik felébe a kakaóport és a szintén feloldott kávét keverjük.
A tortalapot megtöltjük a barna krémmel, tetejére a fehér hab kerül.

Díszíthetjük tetszés szerint.

Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütemény, vendégvárásra kiváló. A lányom készítette ünnepi alkalomra.

4 megjegyzés:

iri írta...

Bizonyara finom!Meg nem tarsitottam soha a diot csokival a tortalapban.Ki kell probalni!

Receptgyűjtő írta...

Valóban nagyon finom lett, a tészta is és hozzá a krém is! :-)

Wise Lady írta...

Nagyon jó ez a torta, nem is különösebben macerás. Szeretem az ilyeneket :D

Receptgyűjtő írta...

Engem is az egyszerűség fog meg! :-)