2009. október 3., szombat

Tejszínkrémes citromtorta


Hozzávalók:

Tészta:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap (26 cm)

Krém:

5 dl tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin

Elkészítés:

A krémhez a tejfölt kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a citrom leszűrt levét és reszelt héját.
A zselatint kb. fél dl vízben kis lángon, állandó keveréssel áttetszőre feloldjuk, levesszük a tűzről, belekeverünk 2-3 evőkanálnyit a tejfölös krémből, majd ezután a többi nagyobb mennyiségű krémmel elvegyítjük.
Végül beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját.
Jó sok krém lesz belőle.
A piskótát elfelezzük, visszatesszük az alsó lapot a formába, a krém 2/3-ad részét rásimítjuk, befedjük a másik lappal, majd a maradék krémmel bevonjuk.
Másnapig hűtőbe tesszük, tetszés szerint díszítjük.

Én a piskóta tésztájába is kevertem 1 citrom levét és reszelt héját.



A recepthez az ötletet innen merítettem.

4 megjegyzés:

iri írta...

jol nez ki bizonyara finom is!

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm szépen Iri, valóban finom lett, és nagyon kiadós.

Andi írta...

Hú de szép,mnt mindig!S milyen finom lehet:-))

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm Andi, az volt, amíg volt belőle! :-)