
Hozzávalók:
Tészta:
1 db 6 tojásos piskóta tortalap (26 cm)
Krém:
5 dl tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
Elkészítés:
A krémhez a tejfölt kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a citrom leszűrt levét és reszelt héját.
A zselatint kb. fél dl vízben kis lángon, állandó keveréssel áttetszőre feloldjuk, levesszük a tűzről, belekeverünk 2-3 evőkanálnyit a tejfölös krémből, majd ezután a többi nagyobb mennyiségű krémmel elvegyítjük.
Végül beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját.
Jó sok krém lesz belőle.
A piskótát elfelezzük, visszatesszük az alsó lapot a formába, a krém 2/3-ad részét rásimítjuk, befedjük a másik lappal, majd a maradék krémmel bevonjuk.
Másnapig hűtőbe tesszük, tetszés szerint díszítjük.
Én a piskóta tésztájába is kevertem 1 citrom levét és reszelt héját.

A recepthez az ötletet innen merítettem.
4 megjegyzés:
jol nez ki bizonyara finom is!
Köszönöm szépen Iri, valóban finom lett, és nagyon kiadós.
Hú de szép,mnt mindig!S milyen finom lehet:-))
Köszönöm Andi, az volt, amíg volt belőle! :-)
Megjegyzés küldése