
Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliacukor
2 tojás
1 púpozott kávéskanál sütőpor
25 dkg liszt
2-3 evőkanál tej
Töltelék:
1 csomag vanília ízű pudingpor
3.5 dl tej
8 dkg cukor
1 tojás sárgája
1 üveg meggybefőtt (itt nyers, érett őszibarack)
Morzsóka:
8 dkg olvasztott vaj
8 dkg cukor
1 csipetnyi só
1 csipetnyi fahéj
15 dkg liszt
Tetejére:
1-2 evőkanál vaníliás, vagy fahéjas porcukor
Elkészítés:
A töltelékhez elkészítjük a szokásos módon a pudingot, belekeverjük a tojássárgáját, és kavargatva kihűtjük.
A morzsókához az anyagokat kézzel összegyúrjuk, inkább elnagyoltan, mint jobban kidolgozva, majd két tenyér között kisebb-nagyobb darabokra morzsoljuk.
Hűtőbe tesszük fél órára.
A tésztához a vajat habosra keverjük, hozzáadva a cukrokat tovább habosítjuk. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat, végül a sütőporos, szitált liszt kerül bele egy kevéske tejjel. Egyenletes masszát keverünk.
Egy kb. 26 cm-es tortaforma alját kikenjük, lisztezzük, oldalát sütőpapírral béleljük, majd a tészta masszáját belesimítjuk, rákenjük a pudingot, kirakjuk gyümölccsel, és megszórjuk a morzsalékkal.
Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt sütjük ki, míg pirosodni kezd a teteje.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra téve hűtjük ki teljesen.
Tetejét ízesített porcukorral szórjuk meg.
2 megjegyzés:
Szia!
Ne haragudj, azt szeretném még megkérdezni, hogy a meggylé az külön befőtt leve? Vagy ledaráltad, és abból kaptad a 2 dl levet?
Előre is köszi!
Ildikó
Szia Ildikó!
Gondolom, a kérdés a Pándi meggytortára vonatkozik.
Nem daráltam le, egy-két fordulattal kézi mixerrel aprítottam rajta, de hagytam kissé darabosabbra. Itt lett valamennyi lé, amit leszűrtem, és kiegészítettem a befőtt levével.
Üdvözlettel: Marica
Megjegyzés küldése