2009. július 7., kedd

Meggyes habos torta


Fotó

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos kakaós piskóta tortalap (26-28 cm átmérőjű, kb.)

Krém:

40 dkg kimagozott meggy
8 dkg cukor
2 dl meggylé / befőttlé
1 evőkanál zselatin
3 evőkanál meggylikőr
4 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A meggyet a cukorral felforraljuk, majd leszűrjük.
A zselatint néhány evőkanálnyi hideg meggylével simára keverjük, majd a maradék meggylevet felmelegítjük, elkeverjük a zselatinos keverékkel, és hozzáadjuk a meggylikőrt. Félretesszük hűlni.

A tejszín keményre vert habjának kétharmad részét beleforgatjuk a meggyzselébe.
(A tejszínhez adtuk a vaníliás cukrot.)

A tortalapot két egyforma vastag lapra szeljük, megszórjuk a meggy kétharmadával, rásimítjuk a zselés habot.
Rátesszük a másik lapot, a maradék tejszínnel bevonjuk a tetejét, és meggyel megszórjuk.
Legjobb kapcsos tortaformában megtölteni.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

És ha zselatin nélkül csináltad volna a habot, nagyon elfolyt volna?
Nekem van egy olyan tortám, amire frissen rá kell kenni a tejszínt, és bízni benne, hogy mielőtt "megadja magát", még időben elfogy... :D

mariam írta...

Szia Szepyke!
nem tudom, mennyire válna egy idő után folyósabbá zselatin nélkül, így viszont lesz tartása a krémnek, és szeletelni is szebben lehet.
Üdv: Marica