
Fotó
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kakaós piskóta tortalap (26-28 cm átmérőjű, kb.)
Krém:
40 dkg kimagozott meggy
8 dkg cukor
2 dl meggylé / befőttlé
1 evőkanál zselatin
3 evőkanál meggylikőr
4 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A meggyet a cukorral felforraljuk, majd leszűrjük.
A zselatint néhány evőkanálnyi hideg meggylével simára keverjük, majd a maradék meggylevet felmelegítjük, elkeverjük a zselatinos keverékkel, és hozzáadjuk a meggylikőrt. Félretesszük hűlni.
A tejszín keményre vert habjának kétharmad részét beleforgatjuk a meggyzselébe.
(A tejszínhez adtuk a vaníliás cukrot.)
A tortalapot két egyforma vastag lapra szeljük, megszórjuk a meggy kétharmadával, rásimítjuk a zselés habot.
Rátesszük a másik lapot, a maradék tejszínnel bevonjuk a tetejét, és meggyel megszórjuk.
Legjobb kapcsos tortaformában megtölteni.
2 megjegyzés:
És ha zselatin nélkül csináltad volna a habot, nagyon elfolyt volna?
Nekem van egy olyan tortám, amire frissen rá kell kenni a tejszínt, és bízni benne, hogy mielőtt "megadja magát", még időben elfogy... :D
Szia Szepyke!
nem tudom, mennyire válna egy idő után folyósabbá zselatin nélkül, így viszont lesz tartása a krémnek, és szeletelni is szebben lehet.
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése