
Fotó forrás
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
1 doboz ananászkonzerv (kb. 25 dkg)
70-80 dkg eper
4 dl habtejszín
10 dkg porcukor
Elkészítés:
Az eper egyharmadát félretesszük díszítéshez.
A maradékot pépesítjük, kikeverjük a cukorral, és a kemény habbá vert tejszínbe forgatjuk.
Hűtőszekrénybe tesszük.
Egy kb. 26 - 28 cm átmérőjű, lehetőleg kapcsos tortaformát fóliával kibélelünk.
Az aljára ananászkarikákat fektetünk, az oldalát körben kirakjuk ananászlében megmártogatott piskótákkal, és az ananászt is betakarjuk piskóta darabokkal.
A megmaradt befőttet felkockázzuk, és belekeverjük az epres habba, amelyet rásimítunk a piskótára. (Az epres habból félretehetünk a tetejének bevonására is egy keveset, mielőtt elkevernénk az egészet a befőttel.)
Ismét piskótasor következik, majd másnapig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt tálcára borítjuk, tetejét bevonjuk a félretett eperkrémmel, tejszínhabbal is díszíthetjük, és eperszemekkel.
Más gyümölcsöket is felhasználhatunk tetszés szerint.
7 megjegyzés:
Szia Marica!
Hihetetlen gyönyörű ez a torta,gratulálok!
Üdv.Brigitta
Köszönöm Brigitta, sajnos most ez csupán illusztráció. :-(
Ez nagyon szep.
Khm! Akkor is,és biztosan finom is!:))
Valóban, finomnak finom! :-)
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy ki eszi meg ezt a sok gyönyörű tortát?
Az a helyzet, hogy mint a bal oldali bemutatkozó sávban írom is,ezek egy részét sütöttem meg, vagy a családban valaki.Ez egy receptgyűjtemény,a fotók gyakran illusztrációk, - erről tájékoztatom ugyanott az ide látogatókat.
Rengeteg gyűjtött receptem van, a fotó megkönnyíti a döntést, és ötletet is ad az olvasónak :-)
Remélem, ez azért nem számít nagy bajnak! :-)
Amúgy részemről nem lenne baj, ha mind végigehetném!
Megjegyzés küldése